עסק קטן: המדריך המלא להתנהלות כלכלית נכונה

התנהלות כלכלית נכונה

התנהלות כלכלית נכונה, תצמצם הפסדים ומשברים כספיים ואחרים. בכך, היא גם תאפשר לבעל העסק להתמקד בקידום המטרות החשובות יותר (קידום הרווחים, איתור לקוחות חדשים, שימור לקוחות, פיתוח עסקי). אלה כמה נקודות מפתח מעשיות, שיסייעו בכך:

לפתור את חוסר הידע

בעל עסק עשוי להיות מומחה בתחום בו הוא עוסק, אבל לרוב, הוא לא יהיה מומחה בכל דבר רלבנטי. דוגמא בולטת, הוא נושא הניהול הכספי. דוגמאות משניות, הם תחומים אחרים שמשליכים על פעילותו, דוגמת ביטוח או עריכת דין. בכל ההיבטים האלה, חיוני להשלים את הידע, בין אם דרך למידה בעזרת יועצים או דרך הסתייעות שוטפת במומחים לאותם נושאים. עבודה עם יועצים, למשל עם רותם זילברמן, תסייע לך לטפל יותר ביעילות בסיבוכים ובמצבי החירום השונים שעולים בשוטף ולצמצם הפתעות עתידיות. היא תסייע להבין את תזרים המזומנים ולמצות את האפשרויות, שכבר קיימות בעסק כמות שהוא. וכמובן – לצמוח.

להשתלט על האילוצים

שלב ראשוני חשוב, הוא להבין ולהשתלט על כל הדברים ההכרחיים בניהול העסק. עצם קיומם איננו לגמרי בשליטתך, אבל אופן הטיפול בהם כן. הכוונה להיבטים קבועים ומשמעותיים בניהול עסק קטן, דוגמת תשלום לספקים, מגוון תשלומים לרשויות, לעובדים, מסגרת אשראי בבנק והלוואות שיש לשלם.

לתת מענה לחוסר הניסיון

בעלי עסקים רבים, סובלים מחוסר ניסיון בכלכלה, כולל ספציפית בתחום בו הם עובדים. נזכיר, כי עסקים קטנים רבים, מוקמים על ידי אנשים שעסקו עד כה באותו תחום כתחביב או לא עסקו בו בכלל. לכן, הידע שלהם על התחום עשוי להיות לא רק מצומצם מדי אלא גם לא מדויק, באופן שיסכן את עתידם.

לצמצם את הסיכון הגבוה

היבט הסיכון העסקי והכספי, משמעותי במיוחד בעסק קטן, מאחר שיכולתו להתאושש קטנה משל עסק גדול, עתיר משאבים. מדי שנה אנו קוראים את הסטטיסטיקות הלא משמחות, על ההיקפים הגדולים של עסקים קטנים שנסגרים. אכן, לא קל לנהל עסק מסוג זה. רבים מהם מתחילים ממצב של הפסד כספי = הלוואות גדולות ורכישות, ללא הכנסות. אחרים לוקחים סיכונים כספיים מיותרים ובאופן טבעי רבים גם עושים טעויות של מתחילים, שעולות ביוקר. מוסיף לסיכון, הערפול שקיים לגבי פעילות מתחרים וכן לגבי גורמים נוספים בשוק, שאינם תלויים בך.

ניהול שיטתי ונכון

חיוני ניהול מחושב של העסק, בגישת ניהול פרויקטים. במיוחד נזכיר את העיקרון הידוע, שזמן = כסף. כמו כל המשאבים בעסק ממוצע, גם משאב הזמן מוגבל, במיוחד אם עובדים לבד – מצב נפוץ בעסק קטן, לפחות בהתחלה. ישנן מגוון דרכים לחסוך בזמן, דוגמת ביצוע תשלומים ופעילויות שונות דרך האינטרנט, אלא שלא כולם מודעים לאפשרויות אלה.

לסיכום

ניהול עסק חייב להתבצע בצורה שיטתית ומחושבת מאוד, אם רוצים לשרוד ויותר מכך, לצמוח. בעזרת יועץ עסקי, ניתן לעשות זאת ולהזניק את העסק לשלב הבא.

נגישות