האם כדאי לממן נוירולוג ילדים פרטי?

בתור הורים, אחד הדברים החשובים ביותר עבורנו בחיים האלו זה לדאוג לרווחת הילדים ובפרט לבריאות שלהם. על כן, כאשר הם סובלים מבעיות רפואיות שונות חלילה, אנו מוכנים לעשות ככל הנדרש על מנת לדאוג להם לטיפול רפואי הולם וכל הורה מוכן לשלם לא מעט כסף על מנת למצוא פתרון לבעיות השונות. כאשר מדובר על מצבים נפוצים וקלים יחסית, כמו צינון או חום לצורך העניין, לרוב אין צורך בפנייה לרופאים פרטיים והרופאים הציבוריים בהחלט יודעים לתת מענה מספק, אך מה קורה במצבים בהם הבעיה מצריכה בדיקה מהירה ומקצועית שהיא מעבר לטיפולים השגרתיים והסטנדרטיים שכולנו מכירים? ובכן, כאן כבר יש לכל הורה התלבטות האם לגשת לרופא מומחה פרטי וכאשר מדובר על נוירולוג, אותו רופא שאחראי לבדיקה ואבחון של הטיפולים המוטוריים, ההתלבטות אפילו גדולה יותר. אנו רוצים לנסות לענות על השאלה האם מומלץ לגשת במקרים הללו לרופאים פרטיים.

האם כדאי לממן נוירולוג ילדים פרטי?

החשיבות של קביעת תור לנוירולוג ילדים

לצורך ההבנה של החשיבות של איש המקצוע הזה, בואו ניקח למשל את אחת הלקויות המוכרות והנפוצות ביותר היום אצל ילדים ומבוגרים – אוטיזם. אוטיזם מתחיל לתת את אותותיו החל מגיל שנה כאשר הורים לרוב שמים לב שהילד מפגר בכמה תחומים התפתחותיים. מדובר על בעיה לא פשוטה המצריכה טיפול מיוחד וכן מקנה להורים ולילדים זכויות מיוחדות. על מנת לקבל הכרה יש לגשת לנוירולוג ילדים וכך קביעת תורים לנוירולוג ילדים פרטי או ציבורי הופכת להיות דבר חשוב מאין כמוהו. חשוב להבין כי במקרים כאלו, כמו גם במקרים אחרים המצריכים את ההסתכלות של נוירולוג ילדים, הגילוי המוקדם הוא חשוב ביותר וככל שנגיע מאוחר יותר אליו כך יהיה קשה יותר לטפל בעיה. על כן, כמובן שבהתאם למצב הכלכלי וליכולת הכספית באותו זמן, חשוב לגשת לנוירולוג, גם אם זה אומר ללכת לנוירולוג פרטי. בואו ננסה להבין כמה זה עולה ומהי האלטרנטיבה של הרפואה הציבורית.

זמני המתנה לרפואה הציבורית ומחירים משוערים של נוירולוג פרטי

אז אמרנו שכל הורה צריך לעשות את השיקולים שלו בשלב הזה, אבל חשוב להבין מה קורה בתחום הרפואה הזה בארץ. בבאר שבע למשל, מספר ימי ההמתנה לנוירולוג ילדים מטעם קופת חולים כללית בבאר שבע עומד על לא פחות מ-180 ימים, שזהו זמן לא סביר בעליל. לעומת זאת, תוכלו לקבוע תור לנוירולוג פרטי בעיר בעלות ממוצעת של 300 שקלים תוך מספר ימים מרגע שתצרו קשר. בקופת חולים לאומית בירושלים המצב אפילו גרוע יותר. בשביל להגיע לרופא של הקופה תצטרכו לקבוע תור שאתם עשויים לחכות לו לא פחות מ-218 ימים. אם תרצו ללכת לרופא פרטי באזור, תיפרדו מסכום של 800 שקלים פחות או יותר (שימו לב שהמחירים הם ממוצעים וזה לא המספר המדויק בהכרח). התמונה זהה פחות או יותר גם בתל אביב, ואתם כבר מבינים את רוח הדברים פחות או יותר. ככל שמדובר על רופא מבוקש יותר עם פחות תקנים ברחבי הארץ, כך עולים זמנים ההמתנה.

אז מה עושים?

אם אתם שואלים אותנו באופן אישי, אנו חושבים שבמקרים בהם יש צורך דחוף ברופא הזה, לא מומלץ להמתין ולחכות לתורים של הרפואה הציבורית. אם מדובר על מקרים שלא מצריכים הסתכלות מיידית אפשר להמתין אבל בהחלט צריך לקחת בחשבון שזה יכול לקחת לא מעט זמן. נקווה שעם הזמן הרפואה הציבורית בישראל תשתפר בעניין הזה ולפחות יש לנו את האפשרות לגשת לרופאים פרטיים מקצועיים קודם לכן.

נגישות