ההרשמה באתר כבר החלה: כל משרות הדרושים ברשות החדשנות

מחפשים עבודה? האם חיפשתם כבר באתר רשות החדשנות? בחיפוש עבודה, ישנם פעמים רבות אפיקי מציאת משרות, שאינם מוכרים וחבל. זהו בין השאר, פירוט משרות שנמצא ישירות אצל המעסיקים בהם מדובר. באתר החברה, אולי בעמוד לינקדאין שלהם וכדומה. לזהות מראש את המקורות האלה, אשר משמעותיים ספציפית עבורכם, מספק יתרון חשוב במאמץ המתמשך למצוא עבודה. אז מסתבר, שגם רשות החדשנות מציעה כמה וכמה משרות "בודקים" מעניינות. מה היא רשות זו? מהן משרות הבודקים שבהן מדובר? באילו תחומים הן מוצעות? ומה עוד כדאי לכם לדעת בנידון? כל התשובות, בתמצית ולעניין.

דרושים מומחים

רשות החדשנות מחפשת מומחים בתחומים שונים, לשם בדיקת פניות שונות אליה לסיוע. הפניות עוסקות בתחומים שונים ובהתאם לכך, דרושים גם מומחים עם רקע מסוגים שונים. כעקרון, הרשות ממוקדת בטכנולוגיה וחדשנות, אבל המשרות שהיא מציעה רחבות יותר מכך. העובדה כי רשות החדשנות מחפשת מומחה בתחום הון אנושי, ממחישה שלא מדובר רק במשרות טכניות. המומחים דרושים לשם בדיקת הבקשות שמגיעות לרשות והערכתן. זאת, במסגרת צוותי בדיקות, שמוגדרים עבור כל בקשה בפני עצמה. בהתאם לאופי הבקשה. את המומחים הרשות מגייסת בכל כמה שנים. כך שזו מחד פעילות חוזרת אצלה, אך מאידך זה לא דבר שקורה כל יום. לכן, כדאי להזדרז ולנצל את ההזדמנות.

כמה מילים על רשות החדשנות

שמה של רשות החדשנות הוא למעשה סוכנות החדשנות הישראלית. זה הוא גוף ממשלתי וותיק (הוקם ב-1965) שייתכן שמוכר לכם מהעבר, בשם "לשכת המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר". מטרת הרשות, היא לקדם חדשנות במשק הישראלי בטכנולוגיה. הרעיון הוא, שקידום החדשנות במשק הישראלי, מקדם את המשק כולו. חשוב לציין, שלא מדובר רק על הייטק. אמנם התרגלנו שיש בישראל עושר רב של חדשנות בתחומים טכנולוגיים מתוחכמים למדי, אשר משלבים תוכנה ואלקטרוניקה מתקדמת, אך עדיין רואים לא מעט חדשנות גם ב-low tech. כלומר, בענפים כגון עולם החקלאות, עם פיתוחים בנושאי צנרת והשקיה למשל. הרשות מסייעת ליזמים וליוזמות בראשית דרכן, לעשות צעדים ראשונים וגם הרבה יותר מכך. היא מספקת סיוע כספי וגם "חממות טכנולוגיות". שלבים אלה ובמיוחד הראשוניים, הם שלבים קריטיים ליוזמות של חדשנות. מעצם טבעו של הנושא, היזמים נכנסים אל "הלא נודע" והם זקוקים לכל טיפת סיוע, בכדי להתקדם היטב הלאה. התקדמות זו, כוללת שלב של פיתוח הרעיון התיאורטי לדגם עובד, שמוכיח שהרעיון ישים. אחר כך יש להפוך זאת למוצר מסחרי מצליח. זהו עוד אתגר, שהוא גם שונה מקודמו וגם לגמרי לא זניח.

 

 

עוד על המשרות שמוצעות

הרשות מחפשים מומחים, גם בתחומים כמו תקשורת ואלקטרוניקה, מדעי החיים, מערכות, תוכנה ותעשיית הייצור. בין אם אתם מתעניינים במשרת מומחי ההון האנושי או באחרות, יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון. ראשית, שימו לב שישנו מועד אחרון לפנייה. ההתארגנות לכך איננה דבר של מה בכך ולכן, מועד זה משמעותי מאוד. מי שפונה ימצא שאתר הרשות הוא מקור מידע מצוין לשם כך והוא מפרט את כל מה שאתם צריכים לדעת. כמובן, ההקפדה על ההנחיות, תשפר משמעותית את הסיכוי להתקבל. יש תנאי סף מוגדרים לפניה וגם הנחיות לגבי אופן הפניה (אשר מתבצעת עקרונית דרך האתר). במידה ויש לכם שאלות שלא קיבלו מענה דרך המידע שבאתר, תוכלו לשלוח לרשות שאלות (גם לכך אגב, יש מועד אחרון). כמו כן, יש באתר קובץ להורדה, עם שאלות שהרשות קיבלה בנושאים אלה ממתעניינים אחרים.

לסיכום

מומלץ לשים את אתר רשות החדשנות, במקום טוב בין מקורות המידע שלכם לנושא חיפוש משרות. זהו גוף איכותי, ידוע ומדובר במשרות מעניינות וטובות. אולי לא תמצאו שם את מה אתם מחפשים, אבל בהחלט מומלץ וכדאי לבדוק את העניין.

נגישות